RBS a intrat in grupul sucursalelor de banci straine

Data publicarii: 05-09-2013 | Finante-Banci

Britanicii de la RBS opereaza de luna aceasta in Romania in regim de sucursala, noua denumire oficiala fiind The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (RBS Romania).

Succesoarea fostei ABN Amro, intrata pe piata locala in urma cu circa 18 ani, a hotarat sa-si restranga aria de activitati la serviciile furnizate companiilor si clientilor institutionali (tranzactii bancare si operatiuni de trezorerie). Managementul RBS Romania afirma ca transformarea bancii locale in sucursala nu va afecta oferta pentru clientii corporate, ba dimpotriva.

Luna aceasta ar trebui sa se incheie transferul portofoliului de retail catre UniCredit. Schimbarea de statut juridic a RBS Romania implica, intre altele, desfiintarea consiliului de administratie.

Echipa de conducere este formata din Henk Paardekooper - director general, Sridhar Cadambi - director executiv pe operatiuni, Birgit Baehr - director executiv pe risc, si Stefan Soos - director executiv pe financiar. Cu RBS numarul sucursalelor de banci straine ajunge la 10.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: