Targ de Sfanta Maria, sambata si duminica la Muzeul Satului

Data publicarii: 06-09-2013 | Finante-Banci

Traditionalul Targ de Sfanta Maria isi asteapta sambata si duminica vizitatorii la Muzeul Satului cu un program artistic de exceptie, dar si cu produse ale mesterilor populari si din gastronomia traditionala, iar cei care au onomastica pe 8 septembrie vor putea intra gratis.

In cele doua zile, ritmurile muzicii militare, cantecele si jocurile din Teleorman, Arges si Suceava, alaturi de statuile vivante ale Teatrului Masca, atelierele de creatie - icoane pe sticla si impletituri in sfoara - vor anima targul. 

De asemenea, vor fi organizate ateliere de creatie cu participare gratuita, tot cu acest prilej vizitatorii urmand a afla cum se fac nodurile japoneze, precum si mici secrete despre origami de la maestrul Yusai Shokoin, din Japonia, care va fi prezent la muzeu, cu echipa sa, pentru al treilea an consecutiv. 

Cei care isi vor serba onomastica duminica vor avea acces gratuit in muzeu, pe baza documentelor de identitate. 

Credinciosii ortodocsi si catolici praznuiesc duminica Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica, asa cum este numita in popor, prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. 

In satele Romaniei, dar si la orase, in data de 8 septembrie sunt organizate targuri si iarmaroace cu produse si fructe de sezon, cu obiecte mestesugaresti necesare in gospodarie. Tot in aceasta perioada se strang ultimele plante de leac, fiind timpul nucilor, al viilor si se pregatesc ogoarele pentru recoltele viitoare. 

Sursa: AGERPRES/