Ministerul Justitiei, AVIZ POZITIV PENTRU EXPLOATARE la Rosia Montana

Data publicarii: 09-09-2013 | Mediu

Ministerul Justitiei a dat aviz pozitiv pentru Rosia Montana. Dupa ce in urma cu cateva zile se stia ca nu aproba controversatul proiect, acum ministerul da unda verde exploatarii cu cianuri a aurului in Apuseni.

Chestionat de jurnalisti, luni, cu privire la avizul negativ pe care l-ar fi dat pentru proiectul Rosia Montana, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca acesta este unul pozitiv, si nu negativ, cum aparuse, recent, in presa.

Saptamana trecuta, presa relata ca Ministerul Justitiei ar fi dat un aviz negativ pentru Rosia Montana si ca Executivul ar fi trecut peste acesta in momentul in care ar fi inaintat proiectul Parlamentului.

Potrivit ministrului Cazanciuc, documentul care a aparut saptamana trecuta era unul in lucru si cuprindea observatii pe marginea proiectului Rosia Montana.

Mii de romani din intreaga tara au protestat fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Sub sloganul "UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA", romanii au iesit in strada la Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Iasi, Baia-Mare, dar si in alte orase din Romania si din strainatate. In Capitala au iesit cel putin 8.000 de persoane.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: