O alta banca din Romania se restructureaza din temelii

Data publicarii: 11-09-2013 | Finante-Banci

Dupa ce au ratat in ultimul moment vanzarea Nextebank catre un fond de investitii controlat de un miliardar din Hong Kong, ungurii de la MKB pregatesc banca pentru un alt cumparator. Peste jumatate din posturi vor fi desfiintate, la fel ca o buna parte a agentiilor

Nextebank, fosta  Romexterra, va ramane cu doar trei agentii in Bucuresti, arata o informare trimisa de banca propriilor clienti. Masura este parte a unui proces mai amplu de restructurare care, potrivit informatiilor Capital, presupune si desfiintarea a mai bine de jumatate din posturile angajatilor si inchiderea majoritatii agentiilor si sucursalelor din tara. Reprezentantii banci nu au comentat informatia. Pe de alta parte, in presa au aparut deja informatii privind negocierile dintre MKB, actionarul majoritar al Nextebank si administratorul de investitii Axxess Capital. Potrivit informatiilor publicate de ziarul Bursa, noul actionar majoritar doreste ca banca sa absoarba IFN-ul Patria Credit, pe care il detine in portofoliu.

Astfel, masurile luate recent de Nextebank ar fi fost impuse chiar de catre potentialul cumparator. Patria Credit, un IFN specializat in credite de consum, a mai incercat sa obtina de la BNR licenta pentru infiintarea unei banci insa fara succes. O parte a locurilor lasate libere de angajatii Nextebank restructurati ar urma sa fie ocupate de oamenii de la Patria Credit. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: