Cardul bancar cu display. Beneficii si utilizare
Data publicarii: 13-09-2013 | Finante-BanciRomania este a treia tara din lume al carei sistem bancar a introdus pe piata cardul cu display. Doua banci prezente in sistemul bancar romanesc ofera deja clientilor lor posibilitatea de a folosi acest tip de card. Cardul cu display reprezinta o solutie cu securitate sporita in fata atacurilor informatice si vine sa inlocuiasca deja clasicele carduri simple de credit sau de debit si token-urile folosite pentru tranzactiile efectuate prin Internet banking.
Cardul cu display arata ca un card obisnuit de plastic, dar, in plus, este prevazut cu un mic ecran LCD (display) si unul sau mai multe butoane incorporate in card si sensibile la atingere.
Prin presarea butoanelor se genereaza un cod unic de securitate (OTP - one time password) sau alte informatii necesare autentificarii utilizatorului si autorizarii tranzactiilor bancare.
Pentru alimentarea ecranului electric, cardul foloseste o baterie cu o durata de viata intre 3 si 7 ani, care se estimeaza ca acopera aproximativ 100.000 de apasari ale butoanelor prezente pe card.
Cardul cu display a fost conceput pentru a inlocui dispozitivul separat de generare a parolei (token), oferind astfel utilizatorilor o solutie mult mai simpla care se bazeaza pe un singur instrument.
Avantajul major pentru utilizatori survine insa din utilizarea acestui card nu numai ca instrument pentru tranzactii efectuate prin Internet banking, ci si ca un card clasic de debit sau de credit. Astfel, cu un singur card se pot face plati bancare la punctele de vanzare (POS-uri), retrageri de numerar la ATM-uri si tranzactii online, noul card putand incorpora sistemul standard EMV - Europay, MasterCard si VISA.
Beneficii
Protejarea tranzactiilor online este un beneficiu extrem de important al cardului cu display care ofera siguranta sporita la atacurile de tip phishing. Ecranul incorporat in card afiseaza un cod unic de securitate ce difera la fiecare utilizare a serviciului de Internet banking. Faptul ca parola se schimba la fiecare utilizare face imposibila interceptarea sau reutilizarea ei.
Pentru o banca ce doreste sa ofere acest instrument clientilor sai, costul unui card cu display poate fi de aproximativ 10 ori mai mare decat costul unui card obisnuit cu chip incorporat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri