Cei care obtin venituri din chirii vor plati contributii de sanatate

Data publicarii: 16-09-2013 | Diverse

In goana autoritatilor dupa bani, nimic nu scapa neimpozitat. De la anul, oricine da spre inchiriere o locuinta va trebui sa plateasca contributii pentru sanatate.

Autoritatile nu au insa o explicatie de ce cineva care inchiriaza o casa trebuie sa plateasca in plus, chiar daca achita aceasta contributie si pentru celelalte venituri cum ar fi salariul sau pensia. Se ascund in spatele FMI si spun ca expertii de la Washington au cerut acest lucru.
 
 Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, reiese dintr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor citat de Mediafax.
 
 Proiectul stabileste ca baza de calcul pentru contributiile de asigurari de sanatate aferente acestor venituri se stabileste la fel ca in cazul contributiilor pentru pensie (CAS), limitata la cinci salarii brute.
 
 Pentru acest an, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2.223 lei, iar prin aplicarea cotei de 5,5% reprezentand contributiile de sanatate rezulta o suma maxima de 611 lei pe luna la nivelul a cinci salarii.
 
In proiectul de act normativ se spune ca neadoptarea masurii de cuprindere in baza de calcul a contributiei de sanatate a veniturilor din cedarea folosintei bunurilor ar conduce la reducerea finantarii sistemului public de sanatate si la nerespectarea angajamentelor asumate cu organismele internationale.

Integral in Money.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: