Interes international remarcabil pentru BIFE-SIM 2013

Data publicarii: Astazi, 19-09-2013 | Afaceri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, voce autorizata a  Sistemului Cameral din tara noastra,  saluta participarea celor peste 300 de firme romanesti si straine la editia din acest an a targului international BIFE-SIM, deschis astazi la Romexpo SA si devenit cel mai mare targ de mobila si echipamente pentru industria lemnului si a mobilei din Europa de Sud Est.

            La deschiderea targului au participat oficiali romani si un numar important de membri ai Corpului diplomatic acreditati la Bucuresti, demonstrand interesul statelor pe care le reprezinta pentru produsele industriei lemnului si mobila romaneasca. S-au adresat auditoriului reprezentantii tuturor celor ce si-au unit eforturile in amplul efort de organizare, respectiv ai Romexpo SA, ai Camerelor de Comert si Industrie, ai Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania - APMR si ai Eurexpo.

Sistemul Cameral a fost reprezentat de Domnul Sorin Dimitriu, Vicepresedinte al Camerei Nationale, Presedintele CCI Bucuresti, Domnul Sorin Vornic, Presedintele Consiliului de Administratie Romexpo SA si Presedintele CCI Vrancea si Domnul Mihai Apopii, membru al Colegiului de Conducere al Camerei Nationale, Presedintele CCI Neamt, Vicepresedinte al APMR.

"Vizitatorii vor avea ocazia sa vada produsele unei industrii care infloreste si in perioade de criza”, a declarat Domnul Sorin Vornic, care a transmis participantilor mesajul  ES Presedintele Camerei Nationale, Domnul Mihail M. Vlasov, urandu-le "sa semneze cat mai multe contracte, transparente si benefice pentru firmele lor”.

Industria mobilei a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 1,8 miliarde euro, in timp ce exporturile de lemn si mobila au urcat la 1,4 miliarde euro, succesele permitand crearea a 4.700 de noi locuri de munca, numarul angajatilor acestor industrii ajungand la 55.000 de persoane.

"Evenimentele de acest gen sunt destinate atat marilor corporatii, cat si IMM-urilor, un foarte bun prilej de a-si crea branduri”, a subliniat la randul sau, presedintele CCI Bucuresti, Domnul Sorin Dimitriu, care a pus in evidenta demersurile Sistemului Cameral de reorientare a firmelor romanesti catre piete traditionale, pierdute in ultimii ani, "unde competentele tehnice si ingineresti ale romanilor sunt inca vii in constiinta populatiei.”

"Mobila romaneasca este foarte renumita in China”, a spus ES Ambasadorul R.P. Chineze in Romania, Doamna Huo Yuzhen, care a subliniat importanta cooperarii bilaterale si in alte domenii, precum:  agricultura, dar si sectoarele economic, comercial, tehnic , stiintific si  cultural.

"Sunt pentru prima oara la aceasta expozitie la Bucuresti, dar doresc sa sprijin companiile chinezesti sa participe la viitoarele editii”, a spus ES Doamna Ambasador Huo Yuzhen”.

            BIFE-SIM 2013 a devenit inca de la deschidere un punct de intalnire si dezbatere intre guvernanti si reprezentantii mediului de afaceri. De altfel, Domnul Mihai Apopii a lansat oficialilor invitatia de a analiza impreuna problemele pentru identificarea solutiilor pentru ca "industria mobilei sa devina un pol de crestere economica”.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: