Premierul Victor Ponta a ajuns la Ankara

Data publicarii: Astazi, 19-09-2013 | Politica

Trimisul special al AGERPRES, Mirela Barbulescu, transmite: Premierul Victor Ponta a ajuns joi la Ankara, unde efectueaza o vizita oficiala, urmand sa aiba intrevederi cu seful Executivului din aceasta tara, Recep Tayyip Erdogan, cu presedintele Turciei, Abdullah Gul, si cu presedintele Parlamentului turc, Cemil Cicek.

Joi dupa-amiaza, dupa intrevederea cu Erdogan, cei doi oficiali vor sustine o declaratie de presa comuna.

Potrivit Executivului roman, vizita primului-ministru Victor Ponta la Ankara are drept scop asigurarea continuitatii dinamicii dialogului bilateral la nivel inalt si consolidarea cooperarii bilaterale, in contextul Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, semnat in decembrie 2011. In martie 2013 a fost semnat si Planul de Actiune, care concretizeaza actiunile prevazute in Parteneriatul strategic.

Victor Ponta este insotit la Ankara, printre altii, de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, secretarul de stat in MAE George Ciamba, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu, deputatul Iusein Ibram (minoritatea turca) si deputatul Varol Amet (minoritatea tatara).

Ministrii care il insotesc pe Victor Ponta vor avea intrevederi cu omologii lor turci, in vederea dezvoltarii proiectelor comune.

Turcia este primul partener comercial al Romaniei din afara UE si dintre statele membre OCEMN si al cincilea partener in cadrul schimburilor internationale totale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: