Statul a atras 281,87 milioane lei la oferta publica Nuclearelectrica

Data publicarii: 23-09-2013 | Bursa

Statul a atras 281,87 milioane lei in oferta publica Nuclearelectrica care s-a incheiat la pretul minim de subscriere de 11,2 lei/actiune.

Oferta publica Nuclearelectrica a fost incheiata cu succes, am reusit sa vindem pachetul de 10% din actiuni, iar majorarea de capital a companiei va fi de 312,478 milioane lei, respectiv 70,2 milioane euro', a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul delegat pentru Energie Constantin Nita.

Majorarea de capital de la Nuclearelectrica va fi operata cu pachetul de 10% de actiuni din oferta publica la care se adauga o participatie de 1,07% din partea Fondului Proprietatea.

Ministrul Constantin Nita a afirmat ca succesul ofertei Nuclearelectrica arata ca exista interes din partea pietei pentru companiile energetice romanesti, iar autoritatile romane sunt interesate sa dezvolte piata de capital si vor continua programul anuntat de listari.

Potrivit lui Rares Nilas, director general al Casei de brokeraj BT Securities, din consortiul de intermediere a ofertei, pretul a fost de 11,2 lei/actiune pentru investitorii institutionali, la fel ca pentru transa subscrierilor mari, iar pentru transa subscrierilor mici pretul a fost de 10,304 lei/actiune pentru investitorii care au subscris in primele trei zile de oferta si de 10,864 lei/actiune pentru ceilalti.

Oferta a fost suprasubscrisa, iar indici de alocare au fost de 0,43 pe transa subscrierilor mari si de 0,17 pe transa subscrierilor mici. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: