MFP a imprumutat 700 milioane lei prin obligatiuni pe 5 ani

Data publicarii: 24-09-2013 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat ieri 700 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la cinci ani, la un randament mediu de 4,56%, in scadere fata de cel platit la licitatia din august pentru aceeasi maturitate, de 4,74%. Subscrierile au insumat 982 milioane lei, fata de valoarea indicativa de 700 milioane lei. De asemenea, administratorii datoriei publice au planificat pentru astazi o licitatie suplimentara pentru oferte necompetitive in cazul acestei emisiuni, cu o valoare indicativa de 70 milioane lei. Administratorii datoriei publice au mai vandut titluri din aceeasi emisiune in luna august, cand au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 4,74% pe an.

Pentru septembrie, Ministerul Finantelor Publice a programat licitatii pentru plasarea de titluri de stat in valoare totala de 3,87 miliarde lei pe piata locala, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadenta. Totodata, Finantele au atras in urma cu doua saptamani 1,5 miliarde de euro de pe pietele externe, printr-o emisiune de obligatiuni denominate in euro cu maturitatea la sapte ani, la un randament de 4,77% pe an.

De la inceputul anului, ministerul a imprumutat de pe piata interna 33,791 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe de 2,92 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Sursa: Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: