SRAC CERTIFICA ALD AUTOMOTIVE PENTRU SISTEMUL SAU DE MEDIU

Data publicarii: 25-09-2013 | Auto

Incepand din august 2013 ALD Automotive, unul dintre jucatorii de referinta de pe piata leasingului operational, detine certificarea SRAC pentru sistemul sau de management al mediului. Compania este una dintre putinele din Romania, din domeniul sau de activitate, ce detine o certificare ISO 14001 ceea ce face ALD Automotive un important furnizor de servicii de mobilitate sustenabile.

Certificarea ISO 14001:2005 dovedeste ca ALD Automotive a implementat si mentinut o serie de masuri care asigura minimizarea actiunilor companiei fata de mediu. De exemplu, ALD Automotive a trebuit sa implementeze procese impecabile pentru monitorizarea lunara a apei, a energiei, a consumului de gaz si de combustibil, pentru reducerea emisiilor poluante si a zgomotului, dar si incredintarea anvelopelor uzate si a acumulatorilor auto vechi unor organizatii specializate de reciclare.

Pentru a mentine o buna dezvoltare a sistemului de management de mediu, ALD Automotive a setat obiective clare pentru 2013, cum ar fi: imbunatatirea continua a performantelor de mediu, prevenirea poluarii mediului ca rezultat al activitatilor din cadrul organizatiei, instruirea angajatilor cu privire la problemele de mediu, reducerea impactului asupra solului si a apelor subterane, administrarea atenta a deseurilor recuperabile si protejarea echipei si a mediului prin reducerea impactului poluarii fonice.

Problemele de mediu si responsabilitate sociala au reprezentat intotdeauna preocupari importante pentru companie. Astfel, ALD Automotive este implicata in diferite initiative ecologice precum programul de ecologizare a anvelopelor uzate care apartin autovehiculelor aflate la sfarsitul contractelor sau activitati de constientizare pentru angajati. De asemenea, compania monitorizeaza si ulterior raporteaza in cadrul Grupului actiunile sale cu impact potential asupra mediului: consumul de resurse (energie, apa, hartie), poluarea mediului rezultata din calatoriile de afaceri (kilometraj, consumul de combustibil), etc. In plus, deoarece condusul defensiv are un impact ecologic pe termen lung, ALD Automotive a dezvoltat un program complet de condus defensiv pentru clientii sai, incurajandu-i sa devina soferi responsabili fata de mediu.

Aceasta certificare vine imediat dupa obtinerea in prima parte a acestui an a certificarii ISO 9001:2008, standard ce garanteaza calitatea serviciilor ALD Automotive. Certificarea atesta faptul ca sistemul de management al companiei este extrem de competitiv, constant orientat spre a oferi servicii de calitate si de a indeplini continuu cerintele clientilor. Cu noua certificare ISO 14001, ALD Automotive isi consolideaza excelenta fata de clienti prin adaugarea componentei de mediu la calitatea serviciilor sale.

Operationala in Romania din 2005, ALD Automotive este filiala BRD - Groupe Societe Generale si a grupului ALD Automotive. Compania ofera leasing operational full service asigurand finantarea si o gama completa de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive a lansat oficial in mai 2010 sub brandul ALD Carmarket, platforma online de licitatii inchise destinata promovarii si vanzarii autovehiculelor uzate returnate la finalul contractelor de leasing operational.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: