Carpatica asteapta 30 mil. euro de la un investitor strategic

Data publicarii: 25-09-2013 | Finante-Banci

Johan Gabriels, CEO-ul belgian venit in martie la carma Bancii Comerciale Carpatica (BCC), singura banca cu capital romanesc listata la bursa, a anuntat ca institutia are nevoie de capital suplimentar de 10-30 milioane de euro, suma pe care vrea sa o atraga de la un investitor strategic.

"Pentru a ne dezvolta in continuare avem nevoie de capital suplimentar de circa 10-30 milioane de euro. Vrem sa atragem acesti bani de la un investitor strategic. Aducerea unui partener strategic se va realiza prin diluarea participatiei celui mai mare actionar", a spus ieri Johan Gabriels, directorul executiv al Carpatica, in cadrul intalnirii anuale cu analisti si investitori, deschisa si presei.

Aceasta este prima iesire publica a noului CEO de la instalarea la conducerea bancii in luna martie. Gabriels a mai spus ca tranzactia de vanzare a unui pachet minoritar de actiuni ar putea avea loc in urmatoarele sase luni.

In prezent, Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. La Carpatica, raportul dintre credite si depozite este de circa 60%, fata de un nivel in sistemul bancar de 140%, insa rata de solvabilitate a bancii este de 10,6%, sub media de 14,7% in sistemul bancar.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: