Actuala HVB Tiriac Bank va deveni UniCredit Tiriac Bank

Data publicarii: 09-11-2006
Unicredit GroupNumele bancii care va rezulta in urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank este UniCredit Tiriac Bank, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. UniCredit Group detine cea mai puternica retea bancara din regiune, o data cu integrarea HVB Group, inclusiv a Bank Austria Creditanstalt si a subsidiarelor sale din Europa Centrala si de Est, avand un total de circa 3.000 de sucursale in 17 tari din regiune. In prezent, Grupul UniCredit isi adapteaza arhitectura brandului la aceasta noua dimensiune. Brandurile din regiune vor fi strans legate de brandul-umbrela - UniCredit Group - pentru a sublinia puterea Grupului si oportunitatile pe care reteaua le ofera clientilor sai. Majoritatea bancilor din regiune vor functiona sub numele UniCredit Bank.

Procesul actual de integrare a subsidiarelor din Europa Centrala si de Est reprezinta o  oportunitate de standardizare a imaginii generale a brandului in regiune. Aceasta asigura o imagine unitara a Grupului si o recunoastere clara a numelui bancilor membre. "Prin aceasta decizie, folosim puterea brandului umbrela al UniCredit Group, care se numara printre bancile de top din Europa", a spus Erich Hampel, membru al Comitetului de Directie al UniCredit Group responsabil pentru Divizia ECE si CEO al Bank Austria Creditanstalt.

Noul nume UniCredit Bank stabileste o legatura directa cu UniCredit Group, unul dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa, avand un portofoliu de 35 de milioane de clienti. Decizia privind brandul permite subsidiarelor din Europa Centrala si de Est sa foloseasca punctele forte ale Grupului in activitatile pe care le desfasoara. In Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Serbia, Slovacia si Ucraina bancile vor fi redenumite "UniCredit Bank".

In tarile cu branduri locale puternice, UniCredit Group foloseste valoarea existenta a brandului, imbinand brandul local cu brandul-umbrela. Numele bancii din Romania care va rezulta in urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank va fi UniCredit Tiriac Bank. Subsidiara din Bulgaria isi va derula operatiunile sub numele UniCredit Bulbank. In Croatia, numele liderului de piata Zagrebaèka banka va ramane neschimbat. In Turcia, banca subsidiara a finalizat recent procesul de rebranding, sub numele Yapi Kredi. In Polonia, Rusia, Slovenia si Bosnia-Hertegovina inca nu au fost luate deciziile finale in aceasta privinta. Procesul de rebranding este planificat pentru anul 2007.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: