Criza in SUA: Statul federal, constrans sa isi inceteze activitatile

Data publicarii: 01-10-2013 | International


Senatul american a respins luni seara, cu doua ore si jumatate inaintea unui eventual blocaj guvernamental, un nou proiect de lege a bugetului adoptat cu putin timp inainte de Camera Reprezentantilor. Casa Alba le-a ordonat agentiilor federale americane, luni, cu putin timp inainte de miezul noptii (07.00 ora Romaniei), sa isi inceteze activitatile, Congresul nereusind sa voteze un buget inaintea orei limita.

UPDATE 10:00 - Sefii de pe Wall Street se vor intalni cu Obama pentru a discuta despre buget si indatorare

Directorii marilor banci de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs si JPMorgan, se vor intalni miercuri cu presedintele SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre impasul negocierilor din Congres privind bugetul federal si despre cresterea limitei de indatorare a Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

 Vizita bancherilor la Casa Alba, confirmata de mai multe surse, a fost aranjata de Formul pentru Servicii Financiare, o organizatie care include directorii generali ai celor mai mari 19 banci si companii de asigurari din SUA. Cei mai multi dintre membrii forumului vor participa la intrevederea cu presedintele, urmand sa aiba si o intalnire cu secretarul Trezoreriei, Jacob J. Lew.

 Detaliile intalnirilor nu sunt inca finalizate, au spus sursele citate de Bloomberg.

Printre personajele importante asteptate sa participe se afla seful Goldman Sachs - Lloyd Blankfein, cel al JPMorgan - Jamie Dimon, directorul Citigroup - Michael Corbat, precum si seful Deutsche Bank - Anshu Jain si cel al Bank of America - Brian Moynihan.

 Un oficial al Casei Albe a confirmat, sub conditia pastrarii anonimatului, intalnirea si a afirmat ca participantii vor discuta o gama ampla de chestiuni economice. Un purtator de cuvant al Formului pentru Servicii Financiare a refuzat sa comenteze.

Integral in Money.ro