Ultima strigare pentru polite RCA ieftine

Data publicarii: 01-10-2013 | Finante-Banci

Actiunile intreprinse de Autoritatea de Supraveghere Financiara pe piata politelor obligatorii de raspundere civila auto vor determina firmele sa isi schimbe atitudinea in privinta politicii de pret

Societatile de asigurare care vand polite RCA au cel putin doua motive sa creasca primele de asigurare anul acesta. Primul dintre ele, care a generat deja o schimbare de atitudine vizibila in ceea ce priveste politicile de comunicare ale catorva companii, il reprezinta controalele pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) le-a efectuat in ultima vreme pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto. In urma verificarilor s-a luat, pentru prima data in istoria moderna a asigurarilor din Romania, decizia de a ridica temporar licenta de vanzare RCA a unei companii. Desi sanctiunea a durat doar cateva saptamani, ea a fost un exemplu dur nu doar pentru societatea vizata (Euroins), ci si pentru celelalte companii care vand RCA.

"Amenzile nu au un efect atat de puternic, insa atunci cand ti se ridica dreptul de a vinde RCA doare rau.  Aceste controale sunt doar un efect, semnalul s-a dat la inceputul acestui an, cand ASF a dat o norma care spune ca asiguratorii trebuie sa fixeze un pret care sa le permita sa acopere cheltuielile cu plata daunelor si emiterea politelor RCA", explica un broker de asigurare. De altfel, un prim val de scumpiri a trecut deja in al doilea trimestru al acestui an, dupa cum arata datele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Integral in Capital.ro