Consiliul de supraveghere al BCR revizuieste structura conducerii executive a bancii

Data publicarii: 02-10-2013 | Finante-Banci

  • Jonathan Locke este noul Vicepresedinte responsabil pentru Managementul Riscurilor, sub rezerva aprobarii BNR.
  • Michael Beitz, actualul Vicepresedinte Risc, preia managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare si Recuperare.
  • Liniile de afaceri Clienti Corporativi si Piete de Capital sunt consolidate sub conducerea Vicepresedintelui Sergiu Manea. 

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a facut schimbari in structura si componenta conducerii executive pentru a asigura alinierea responsabilitatilor de management la structurile organizationale rearanjate ale bancii. 

Jonathan Locke a fost numit in functia de Vicepresedinte responsabil pentru Managementul Riscului, sub rezerva aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Dl. Locke are o experienta de peste 20 de ani in calitate de consultant si angajat in cadrul unor institutii financiare din Marea Britanie, Europa Centrala si de Sud Est si Rusia. In ultimii 10 ani, a ocupat functii de management si de guvernanta a riscurilor in cadrul retelei internationale a bancii Intesa SanPaolo in Slovacia, Croatia si Ungaria.

Michael Beitz va avea ca responsabilitate exclusiva managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare si Recuperare. BCR valorifica in continuare expertiza si abilitatile dlui. Beitz pentru a-si atinge obiectivele de imbunatatire a calitatii activelor, aceasta dimensiune reprezentand cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate si crestere sustenabila.

Activitatile liniilor de afaceri Clienti Corporativi si Piete de Capital vor fi consolidate sub conducerea dlui. Sergiu Manea, in prezent Vicepresedinte Trezorerie, Piete de Capital si Clienti Corporativi Mari, in contextul noului model de afaceri corporate. Dl. Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entitatile liniei de business Clienti corporativi si ale francizei corporate a BCR in Romania.

Domnul Wolfgang Schoiswohl, in prezent Vicepresedinte Corporate, va prelua un rol nou in cadrul Erste Group Holding.

Schimbarile pe scurt:


Conducerea executiva a BCR

Actuala

Nou

Presedinte

Tomas Spurny

Tomas Spurny

Vicepresedinte Executiv Financiar

Bernd Mittermair

Bernd Mittermair

Vicepresedinte Executiv Risc

Michael Beitz

Jonathan Locke

Vicepresedinte Executiv Corporate (consolidare in linia Corporate Banking si Piete de Capital)

Wolfgang Schoiswohl

-

Vicepresedinte Executiv Remediere, Restructurare si Recuperare (nou creat)

-

Michael Beitz

Corporate Banking şi Piete de Capital (anterior: Trezorerie, Piete de Capital si Clienti Corporativi Mari)

Sergiu Manea

Sergiu Manea

Vicepresedinte Executiv Retail Banking

Martin Skopek

Martin Skopek

Vicepresedinte Executiv Operatiuni

Paul Ursaciuc

Paul Ursaciuc