SIKA finalizeaza achizitia diviziei de adezivi a Akzonobel

Data publicarii: 07-10-2013 | Afaceri

Sika AG, unul dintre principalii jucatori la nivel global in domeniul materialelor chimice pentru constructii, a finalizat achizitia diviziei de adezivi pentru constructii a companiei germane AkzoNobel, tranzactia fiind anuntata inca din luna august. AkzoNobel Building Adhesives se afla in top trei companii la nivel european pe segmentul sau de activitate, avand peste  550 de angajati. Prin intermediul acestei achizitii, Sika isi va largi oferta de solutii profesionale pentru pardoseli (Flooring), sigilari si lipiri (Sealing&Bonding) si reparatii /renovari (Refurbishment).

Afacerea cu adezivi a AkzoNobel se concentreaza pe produsele din segmentul premium, comercializate sub brandurile Schonox, Cegecol, Casco, Synteko si EriKeeper. Compania detine si doua unitati de productie in Germania si Franta si o retea de distributie la nivel european prin intermediul careia asigura clientilor solutii eficiente si inovatoare.

Prin achizitia diviziei Building Adhesives a AkzoNobel, Sika isi completaza portofoliul de produse si ofera o gama de solutii profesionale pentru finisajele interioare, adresandu-se in mod particular mesterilor specializati. Astfel, compania va beneficia de un portofoliu de produse complementar, foarte bine cunoscut pe pietele europene (Germania, Franta, Olanda sau Tarile Nordice), ce va fi lansat prin intermediul canalelor europene si mondiale de vanzari ale Sika. 

Aproximativ 65% din business-ul recent achizitionat este legat de domeniul renovarilor si al reparatiilor (Refurbishment). Principalele tehnologii AkzoNobel sunt reprezentate de formule speciale pe baza de ipsos si ciment destinate produselor pentru sape autonivelante si adezivi pe baza de apa pentru pardoseli si placi ceramice

Expertiza si competenta AkzoNobel in adezivii de pardoseli si al materialelor izolante pe baza de ciment, consolideaza pozitia de lider a grupului Sika in domeniul pardoselilor. De asemenea, AkzoNobel Adhesives completeaza strategia companiei elvetiene  pe segmentul sistemelor hibride de pardoseli, concepute pentru a raspunde la nevoile individuale ale clientilor din intreaga lume.

Prin intermediul acestei achizitii Sika isi va consolida si pozitia pe piata de sigilari si lipiri (Sealing&Bonding), unde se observa o crestere a cererii, datorita intensificarii procesului de urbanizare, a accentului pus pe constructia de cladiri inalte si eficiente din punct de vedere energetic, precum si  importantei materialelor cu emisii reduse, pentru o mai buna calitate a aerului din interior. 

"Suntem bucurosi sa primim echipa de succes a diviziei de adezivi AkzoNobel in cadrul marii familii Sika. Aceasta achizitie va face din compania noastra un jucator si mai puternic pe piata de finisaje interioare, crescand, si, in acelasi timp, completand oferta noastra de produse pentru pardoseli (Flooring),sigilari si lipiri (Sealing&Bonding) reparatii si renovari (Refurbishment)”, a declarat Jan Jenisch, CEO-ul Sika.