Banca Mondiala: Statele membre aproba eficientizarea institutiei

Data publicarii: 14-10-2013 | Finante-Banci

Cele 188 de state membre ale Bancii Mondiale (BM) au aprobat strategia presedintelui institutiei, Jim Yong Kim, pentru un plan de eficientizare a activitatilor, care sa raspunda mai bine nevoilor clientilor si sa reduca saracia, in paralel cu restrangerea costurilor.

"Pentru prima oara in istoria bancii, avem o strategie care sustine intarirea intregii organizatii. Vom lua decizii care ne vor permite sa fim mai selectivi si sa alegem proiecte care sa ajute mai mult tarile in indeplinirea prioritatilor", a declarat Kim reporterilor, la Washington, transmite Bloomberg.

Strategia Bancii Mondiale prevede mai multe investitii in tarile fragile, care ies din conflicte sau inca le traverseaza. Institutia se va concentra si pe combaterea schimbarilor climatice si pe imbunatatirea sanatatii si a educatiei, mai ales in cazul femeilor.

Kim a preluat conducerea Bancii Mondiale in iulie 2012 si s-a angajat sa transforme institutia, care a devenit prea fragmentata si precauta. Sprijinul din partea statelor actionare ii permite lui Kim sa modifice modelul financiar al organizatiei si sa reduca cheltuielile, dupa ce a schimbat managementul si a reorganizat structura.

Integral pe InComeMagazine.ro