Cele mai bune solutii de finantare a achizitiei unei masini

Data publicarii: 15-10-2013 | Finante-Banci

Cand vine vorba de finantarea cumpararii unei masini cu bani de la banci, avem la dispozitie doua variante: creditele auto si creditele de nevoi personale.

In mod normal, finantarea achizitiei unui autoturism ar trebui facuta printr-un credit auto. Pentru ca, datorita gajului instituit pe masina, creditele ar trebui sa fie mai ieftine decat creditele negarantate, cum sunt cele de nevoi personale.

Numai ca unele banci vin cu credite de nevoi personale chiar mai ieftine decat creditele auto, iar in cazul in care creditele auto sunt mai ieftine, diferenta de cost este extrem de mica, chiar si in situatiile in care, pe langa garantia pe masina, se percepe un avans de 15%-20%.

Practic, garantia auto este nula pentru banci, chiar si in cazul masinilor noi. In plus, desi sunt inclinate spre o birocratie excesiva, in acest caz prefera simplitatea, tocmai pentru ca bancile nu pun mare pret pe garantia auto, ci mai mult pe solvabilitatea clientului.

In cazul in care tinem cu tot dinadinsul sa finantam 100% prin credit auto cumpararea unei masini de 14.000 euro (cu toate taxele), observam ca in piata avem doua oferte pentru masini noi si doua pentru masini rulate, de la BRD si Cetelem, potrivit finzoom.ro. Diferenta de cost dintre cele doua oferte ale bancilor este totusi semnificativa, cei de la Cetelem avand un cost efectiv (DAE) cu 3 puncte procentuale mai mare decat BRD.

Integral in CAPITAL.ro