Guvernul decide vineri pretul ofertei Romgaz

Data publicarii: Astazi, 16-10-2013 | Bursa

Guvernul se va reuni, vineri, in sedinta speciala pentru a aproba ultima etapa a procedurii de listare a 15% din actiunile Romgaz, respectiv intervalul de pret pentru vanzarea actiunilor, a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

In urma cu o saptamina, surse din piata de capital au declarat ca oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz Medias ar putea incepe in 18-19 octombrie, mai repede decat era programat.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa listeze Romgaz la bursa in luna noiembrie, dupa mai multi ani de amanari.

Pachetul majoritar de actiuni al Romgaz Medias, respectiv 85,1%, este detinut de Departamentul pentru Energie, iar 14,9% apartine Fondului Proprietatea. Daca statul va vinde pachetul vizat de actiuni, participatia Departamentului pentru Energie la Romgaz se va diminua la 70,1%.

Potrivit surselor, daca oferta Romgaz va atrage peste 450 milioane de euro, va fi considerata un succes. Estimarile anterioare ale autoritatilor vizau suma de 600 milioane de euro.

Sursele citate au adaugat ca va fi o singura transa pentru investitorii de retail si una pentru investitorii institutionali.

Integral in Wall Street