Barack Obama a promulgat legea care pune capat crizei bugetare

Data publicarii: 17-10-2013 | International

Presedintele american Barack Obama a promulgat, joi dimineata, legea ce ridica plafonul datoriei publice si inlatura, cel putin pentru cateva luni, riscul intrarii Statelor Unite in incapacitate de plata, punand punct deocamdata incertitudinii de pe piete si bataliei politice dintre democrati si republicani pe tema bugetului, transmite AFP.

Legea prevede ridicarea plafonului datoriei publice pana pe 7 februarie, finantarea agentiilor federale pana pe 15 ianuarie si constituirea unei comisii in vederea negocierii bugetului pe anul viitor. In consecinta, Trezoreria este autorizata sa acorde imprumuturi pana pe 7 februarie, iar administratia federala, a carei activitate a fost suspendata pe 1 octombrie, isi va relua activitatea.

Senatul si Camera Reprezentantilor au adoptat, miercuri seara, cu o larga majoritate acest compromis intre democrati si republicani, in lipsa caruia Trezoreria ar fi intrat in incapacitate de plata.

Intr-o prima reactie dupa acest acord, Obama a declarat ca politicienii trebuie acum sa recastige increderea americanilor dupa cele doua saptamani de tensiuni politice, exprimandu-si speranta ca nu va mai fi nevoit sa guverneze 'din criza in criza'.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: