UE a confiscat peste 75 de milioane de produse contrafacute in 2006

Data publicarii: 10-11-2006
Autoritatile vamale ale Uniunii Europene au confiscat, in 2006, peste 75 de milioane de produse contrafacute, printre care medicamente, alimente precum si ale produse, a anuntat vineri Comisia Europeana, conform Reuters. Captura include 32 de milioane de tigarete, 11 milioane de articole de imbracaminte si accesorii si zece milioane de CD-uri si DVD-uri, multe dintre acestea fiind foarte asemanatoare cu produsele originale. Peste cinci milioane de produse alimentare falsificare, bauturi si diverse produse alcoolice au fost retinute, impreuna cu peste 500 de mii de produse farmaceutice.

Comisia nu a oferit informatii statistice privind situatia din anii precedenti.

Raspandirea vanzarii produselor contrafacute a facut ca masurile de lupta impotriva acestui fenomen sa fie mai dificil de implementat, a declarat Comisarul European pentru Fiscalitate si Uniune Vamala, Laszlo Kovacs.

"Persoanele din Europa sunt amenintate de valul produselor contrafacute", a continuat acesta. "Trebuie sa fim mai rapizi decat falsificatorii. Trebuie sa identificam si sa actionam impotriva rutelor de transport si a metodelor in continua adaptare ale acestui fenomen pentru a ne proteja sanatatea, siguranta si economia", a adaugat Kovacs.

Uniunea Europeana a introdus masuri pentru a combate raspandirea produselor contrafacute si a pus sechestru asupra a peste 90 de mari transporturi maritime in cursul acestui an.

Comisia Europeana a declarat ca pregateste intarirea cooperarii cu state precum China si Statele Unite ale Americii prin schimburi de informatii privind cele mai noi tendinte infractionale.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: