Volksbank relanseaza pachetele de cont curent destinate IMM-urilor

Data publicarii: 22-10-2013 | Finante-Banci

Volksbank isi redeseneaza oferta de produse si servicii destinate operatiunilor curente ale IMM-urilor, pentru a raspunde mai bine nevoilor tranzactionale ale acestora. 

Incepand din luna octombrie, antreprenorii si/sau managerii de companii pot alege, in functie de volumul de activitate, unul dintre cele trei tipuri de pachete de produse si servicii, care includ operatiuni necomisionate. Toate pachetele din oferta Volksbank contin acces gratuit la Internet Banking, plati si incasari in lei, cont curent si card de debit fara comision de administrare, precum si posibilitatea de a realiza schimburi valutare la un curs preferential.

"In baza analizei profilului tranzactional al clientilor persoane juridice, am definit trei tipuri de pachete de cont ce ofera posibilitatea optimizarii costurilor financiare ale companiei. Totodata, accesand pachetul adaptat dimensiunii activitatii, IMM-ul reduce timpul alocat relatiei cu banca prin utilizarea platformei de Internet Banking”, declara Anca Balasu, sef departament Management Produse Persoane Juridice in cadrul Volksbank Romania.

Potrivit unui studiu realizat de Volksbank, peste 50% din clientii persoane juridice  sunt utilizatori de Internet Banking si activeaza in sectorul  comercial, in  distributie sau servicii. De la an la an, chiar si in randul firmelor mici si afacerilor de familie, se observa o tendinta de crestere a utilizarii Internet Bankingul. Pentru acesti clienti, Volksbank a definit pachetul ”Perfect Simplu”, care include 10 incasari si 5 plati in lei prin Internet Banking cu comision zero in fiecare luna, acoperind astfel toate operatiunile curente pe care le realizeaza firma.

”Clientul plateste astfel un singur comision lunar (30 de lei) si beneficiaza de un cont curent prin care poate realiza operatiunile curente (plati de salarii, plati de taxe), fara a fi comisionat la fiecare operatiune. In plus, clientului i se ofera in mod gratuit cardul de debit Visa Business pentru managerii companiei”, explica Anca Balasu. 

Pe langa Pachetul ”Perfect Simplu”, Volksbank ofera IMM-urilor inca doua tipuri de pachete - ”Perfect Compus” si ”Mai mult ca Perfect”, care se adreseaza companiilor cu un volum mai mare de operatiuni bancare curente.

Studiile interne au aratat de asemenea ca foarte multe IMM-uri obisnuiesc sa faca tranzactii si plasamente in valuta, spre exemplu pentru acoperirea ratelor la credite, chiar daca nu au operatiuni de import-export. In acest context, Volksbank a inclus in beneficiile oferite in cadrul noilor pachete, posibilitatea de a realiza un numar nelimitat de schimburi valutare prin Internet Banking, la un curs preferential. 

Caracteristicile pachetelor Volksbank


Produse si servicii incluse

Perfect Simplu

Perfect Compus

Mai mult ca perfect

Conturi curente

Fara comision de deschidere si administrare




1 cont in Lei

              1 cont în Lei

              1 cont în Valuta


Internet Banking

Fara comision de administrare



Plati interbancare in Lei, prin Internet Banking, <50.000 lei făra comision

5 plăți

10 plati

25 de plati

Plati internaționale prin Internet Banking

N/A

1 plata

2 plati

incasari făra comision

10 icasari

20incasari

nelimitat

Schimb valutar prin Internet Banking

Toate tranzactiile cu discount fata de cursul standard



Card de debit fara comision de administrare

1 card

                2 carduri


Retrageri numerar ATM Volksbank fara comision

N/A

               1 retragere


Comision lunar

30 Lei

65 Lei

115 Lei