Plangeri ca Mos Craciun vine prea devreme

Data publicarii: 10-11-2006
Autoritatea de Reglementare a Reclamelor din Marea Britanie (ASA) a fost asaltata de plangeri in legatura cu debutul mult prea precoce a reclamelor de Craciun si continutul demistificant al catorva, prin inducerea ideii ca Mos Craciun nu exista, aflam din Banii Nostri. ASA a inceput sa primeasca plangeri saptamana trecuta  cand un numar de reclame ale Boots, Woolworths si Argos au lansat mesaje specifice Craciunului cu doua luni inaite de acesta sarbatoare. Cateva plangeri numesc campaniile agresive, inselatoare si iresponsabile social deoarece presiunile financiare ale Craciunului sunt extrem de mari pentru o familie.

Lansand atat de devreme campaniile, se argumenteaza in plangeri, presiunile sunt intensificate si prelungite.

Alte plangeri spun ca asaltul reclamelor reprezinta o supra-comercialzire a ceea ce ar trebui sa fie o sarbatoare religioasa.

Reclamantii sugereaza ASA sa stabileasca o data la care astfel de reclame pot sa debuteze, astfel incat sa se evite inceperea lor cu luni in urma.

"Desi apreciem ca unii oameni gasesc frustrant sa vada reclame pentru Craciun aparand atat de devreme, aceasta nu este o zona pe care noi sa o putem reglementa", a spus un reprezentant al ASA.

Reclamele Argos de Craciun au prmit 15 plangeri din partea parintilor pentru ca au sugerat ca Mos Craciun nu este real. Ei vor ca reclamele sa-si pastreze inocenta astfel incat copii sa nu fie deziluzionati.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: