Ponta: Vom avea rectificare bugetara negativa

Data publicarii: 25-10-2013 | Economie

Rectificarea bugetara de sfarsit de an, pe care Guvernul ar urma sa o aprobe miercurea viitoare, va fi una negativa, intrucat incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei fata de estimari, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

"Avem miercuri rectificarea bugetara. Avem o rectificare bugetara negativa, pentru ca incasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde de lei. Asta inseamna pentru fiecare dintre dvs. resurse mai putine pana la sfarsitul anului si asta inseamna ca pentru 2014 ministrul de Finante, pe baza estimarilor, de data aceasta mai realiste ale ANAF, trebuie sa construiasca, sa prezinte scenariile realiste", a explicat Victor Ponta.

In acest sens, el i-a solicitat vicepremierului Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, sa prezinte conducerii PNL si Guvernului scenariile realiste privind bugetul pe 2014 - "ce putem sa scadem, ce putem sa oferim mai mult"-, astfel incat discutiile vizand proiectul de buget pentru anul viitor sa se finalizeze pana la inceputul lunii noiembrie.

In context, el a tinut sa respinga afirmatiile din presa referitoare la majorarea cotei unice de impozitare, dand asigurari ca aceasta va ramane la nivelul actual, de 16%.

"Vreau sa spun inca o data: povestea cu cota unica este o poveste de presa. Desi am spus si eu, si ministrul de Finante ca nu creste nicio cota unica, nu reusim sa oprim televiziunile si oamenii politici din afara Guvernului de a-si da cu parerea despre ceva care nu exista", a adaugat Ponta. 

Sursa: AGERPRES