Topul Forbes: Cei mai bogati 10 romani

Data publicarii: 25-10-2013 | Finante-Banci

Omul de afaceri Ioan Niculae ramane cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Ioan Niculae are afaceri in agricultura, energie si turism.

Averile cumulate ale celor mai bogati romani au scazut pentru prima data de la inceputul crizei sub nivelul de 20 de miliarde de euro, relateaza Digi 24 in contextul lansarii Topului Forbes al celor mai bogati 500 de romani.

Niculae este urmat in top de Dan Adamescu, cu afaceri in imobiliare, media, asigurari, care are o avere estimata la 950 de milioane de euro.

Locul trei este impartit de Frank Timis, cu afaceri in extractie de petrol si minereuri, si Ion Tiriac, care activeaza in sectoarele auto, imobiliare si banci, ambii cu o avere de 850 de milioane de euro.

Pe urmatoarea pozitie se claseaza Veronica Gusa de Dragan, care conduce compania Butan Gas si care are o avere estimata de Forbes la 550 de milioane de euro.

Din top zece mai fac parte Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).

Averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani din Topul Forbes au scazut pentru prima oara de la debutul crizei sub 20 de miliarde de euro, la 19,9 miliarde de euro.

Cei mai bogati 500 de romani au in total mai putin de 200.000 de angajati.

Integral in Ziare.com