S-au subscris toate actiunile Romgaz rezervate investitorilor mici

Data publicarii: 25-10-2013 | Bursa

Volumul subscrierilor a depasit, vineri, la pragul de 8,672 milioane de actiuni Romgaz (SNG) alocate investitorilor mici pe transa rezervata acestora in cadrul ofertei de vanzare initiale a producatorului de gaze naturale.

Vineri la ora 12.59 se subscrisesera  peste 7,6 milioane de actiuni Romgaz (SNG), de catre investitorii mici, care pot beneficia de discount-urile promise prin prospectul de oferta publica initiala de vanzare (IPO) a actiunilor  producatorului de gaze naturale.

Alte peste 1,17 milioane de actiuni SNG erau subscrise de catre investitorii mici care au dat ordine de mai mult de 10.000 de titluri si care nu beneficiaza de reduceri pentru ce depaseste acest prag.

Astfel, subscrierile epuizasera cele 8,672 milioane de actiuni SNG puse la dipozitia investitorilor mici, iar subscrierile care dau dreptul la de rucederea de pret maxima continua si luni.

Daca gradul de subscriere pe aceasta tranta va fi dublu fata de cel de pe transa investitorilor mari, institiutionali, se vor putea trasfera de la acesta catre cea dintai alte 5% din actiunile puse in vanzare.

Guvernul a psu in vanzare prin IPO Romgaz, pana la 31 octombrie, 15% din actiunile Romgaz (SNG), aflate in proprietatea Ministerului Economiei. 15% (sau 8.672.004) din totalul actiunilor  oferite au fost rezervate investitorilor mici, care  subscriu cel putin 100 de titluri.

Investitorii mici care subscriu in primele cinci zile ale ofertei beneficiaza de o reducere de 5% fata de pretul final al ofertei, pentru un volum de cel mult 10.000 de actiuni subscrise, si de 3% daca subscriu in restul perioadei de desfasurare a ofertei. (v prospectul, pag.227).

Pretul final al ofertei va fi stabilit de vanzator, la sfarsitul ofertei, in functie de preturile licitate de investitorii mari, institutionali si de tipul acestora.

Vanztorul a cerut cel putin 24 si cel mult 32 de lei / actiune, dar deja analistii considera ca pretul ofertei nu va fi cu mult superior pragului minim.

Integral in Economica.net