INDAGRA, intre 30 octombrie si 3 noiembrie la ROMEXPO

Data publicarii: 31-10-2013 | Afaceri

Sfarsitul lunii octombrie aduce la ROMEXPO cel mai mare eveniment agricol al anului, INDAGRA - Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.

Pe parcursul celor cinci zile de targ, vizitatorii vor regasi peste 430 de firme din Romania si alte 21 de tari precum: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia si Ungaria, pe o suprafata de peste 30.000 de metri patrati.

Targ dedicat atat specialistilor cat si publicului larg, cei care vor vizita INDAGRA vor putea regasi seminte, bulbi de flori, ingrasaminte, tehnologii si echipamente pentru irigatii, utilaje agricole, sere si solarii, Salonul de pasari de rasa, bovine, ovine, cabaline dar si demonstratii si concursuri.

Dintre punctele de atractie al editiei din acest an enumeram:

  • Utilaje agricole de ultima generatie
  • Licitatie cu strigare pentru animale
  • Produse si aplicatii integrate, necesare producatorilor de lapte
  • Sisteme complete pentru fermele de porcine
  • Produse de uz veterinar si zootehnic destinate cresterii tuturor speciilor de animale
  • Noutati in proiectarea si producerea instalatiilor de stocare, fabrici de nutreturi combinate si sisteme de selectare a semintelor atat pe teritoriul italian cat si pe plan international. 
  • Solutii in materie de ingrasaminte si fertilizatoare
  • Animale de o mare valoare zootehnica si exemplare rare
  • Plimbari cu caleasca

Pentru specialistii domeniului, in cadrul INDAGRA vor avea loc mai multe conferinte informative cu privire la intocmirea documentatiilor pentru accesarea Fondurilor Europene, modele de succes de urmat din agricultura tarilor europene si noi practici in domeniu.

"Targul INDAGRA este cel mai mare si important eveniment agricol din tara noastra, un bilant al reusitelor acestui domeniu si in acelasi timp un prilej pentru identificarea celor mai bune solutii cu privire la bunul mers al agriculturii romanesti. Ne bucuram ca evenimentul este in crestere de la an la an, atat ca numar de firme cat si ca suprafata expozitionala si suntem onorati sa gazduim participari importante din strainatate. Agricultura este un domeniu de viitor, ce trebuie privit cu si mai multa atentie”, declara Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A. 

In aceeasi perioada cu INDAGRA, venind in completarea tematicii targului, la ROMEXPO vor mai avea loc alte patru manifestari expozitionale: INDAGRA FOOD  - Targ international pentru industria alimentara, ALL - PACK - Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE - Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice, AUTOEXPOTEHNICA - Expozitie internationala de componente si accesorii auto si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din tara si din strainatate. 

In cadrul INDAGRA FOOD - Targ international pentru industria alimentara, vor fi regasite:

Salonul de Ecoagricultura, eveniment ajuns la cea de a 14-a editie, unde vizitatorii pot gusta si achizitiona alimente sanatoase. Agricultura ecologica a cunoscut o crestere foarte mare in ultimii ani, dovada fiind numarul impresionant de participari nationale si internationale. 

Produsele "Delta din Carpati” ce vor fi pe placul intregii familii, citrice grecesti, bomboane a caror reteta a fost creata initial la Palatul Versailles, dar si produse de pulverizare industriala, suplimente alimentare, aparate si utilaje pentru industria alimentara, vor putea fi vazute in cadrul INDAGRA FOOD.

ALL-PACK - Expozitia internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice va reuni:

Galeria "Packaging Design for Everyday Life” -  o zona creata in premiera, in cadrul careia vor fi expuse creatii inedite realizate din materiale folosite la executia ambalajelor. 

Concepte noi prezentate in tara noastra precum pernele de siguranta ecologice, obtinute prin transformarea deseurilor de hartie intr-un produs durabil, rezistent la rupere cu ajutorul unei tehnologii germane libere de CO2, fiind o alternativa simpla si ingenioasa la garniturile de hartie, folia cu bule de aer sau fulgii de polistiren expandat precum si nenumarate tipuri de ambalaje din plastic, metal sau carton se vor regasi in cadrul ALL-PACK.  

Pentru iubitorii vinurilor de calitate, EXPO DRINK & WINE - Targul de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice va insemna cinci zile de concursuri, demonstratii, degustari, prezentari de vinuri si bauturi fine din Romania dar si din Europa.  Etapa "Bere" si Etapa "Somelier" din cadrul concursului national de bartending "BARMANIADA 2013", editia a V-a se vor desfasura in perioada EXPO DRINK & WINE. Barmani din toata tara vor raspunde acestei provocari, demonstrand in fata juriului de specialitate si a publicului, atat calitatile lor de somelieri, cat si cele de berari priceputi.

AUTOEXPOTEHNICA - Expozitia internationala de componente si accesorii auto, va insemna cinci zile de expozitie in care vizitatorii sunt asteptati la standurile unor companii precum: CIMAT, din Polonia, lider in domeniul conceperii si producerii de masini de echilibrat, Deeza Chassis Parts, WOM - una dintre cele mai mari platforme online pentru autovehicule implicate in accidente si Toyota - constructorul numarul 1 la nivel mondial.

"Toate evenimentele care au loc in acelasi timp cu INDAGRA vin in completarea tematicii targului, oferind vizitatorilor o privire de ansamblu asupra agriculturii cat si a industriilor conexe. Acestea vor prezenta, celor ce le vor trece pragul, atat expozitii valoroase cat si sesiuni informative de o reala importanta pentru specialisti” adauga Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A. 

Tot in aceasta perioada, vizitatorii vor putea poposi pe Aleea Negustorilor la TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE unde vor putea savura si achizitiona produse autentic romanesti din Ardeal, Maramures, Bucovina si Muntenia, realizate in serie mica, dupa retete traditionale: de la carnati afumati, muraturi dupa reteta bunicii, castane coapte, miere de albine bio, dulceturi, prajituri si ciocolata de casa, alune si migdale pralinate, mere glazurate, faimosul magiun de Topoloveni (singurul produs traditional romanesc certificat de UE), vinuri alese, paine de casa, zacusca, cascaval de casa, costita de oaie, branza de burduf si telemea de oaie, pana la produse de artizanat.

Va asteptam la INDAGRA, INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK si AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE. 

Program de vizitare al expozitiilor este:

30 Octombrie - 02 Noiembrie 2013, intre orele 10.00-18.00

03 Noiembrie 2013, intre orele 10.00-16.00

Pretul biletului de intrare este de 15 Lei