Cetelem lanseaza in premiera cardurile cu facilitatea PayPass

Data publicarii: 03-12-2013 | Finante-Banci

Cetelem IFN, liderul pietei de credite de consum din Romania, este prima institutie financiara nebancara (IFN) din Romania, care lanseaza cardurile cu facilitatea PayPass, ce utilizeaza tehnologia contactless. Astfel, incepand din aceasta toamna toate cardurile Cetelem IFN - MasterCard, dar si programele co-branded, beneficiaza de aceasta tehnologie moderna.

Tehnologia PayPass permite efectuarea rapida si sigura a platilor la comercianti, fara a da cardul din mana. In momentul in care cardul este apropiat de dispozitivul PayPass, la o distanta de aproximativ 4 cm, informatiile privind plata sunt transmise prin unde radio pentru finalizarea tranzactiei. Cumparaturile achitate cu PayPass vor fi afisate in extrasul de cont lunar, exact ca orice alta tranzactie efectuata cardul.

Cardurile cu facilitatea PayPass emise de Cetelem IFN si MasterCard pot fi utilizate in peste 220.000 de locatii din lume. Solutia vizeaza cumparaturile de mica valoare, de pana la 100 lei, unde este necesara plata rapida, fara a mai introduce codul PIN. Pentru plati mai mari de 100 lei si la comerciantii care nu dispun de facilitatea PayPass, cardul se foloseste in mod traditional.

Tehnologia PayPass este una dintre cele mai sigure modalitati de plata cu cardul, foosind un tip de criptare a informatiilor care elimina riscul platilor accidentale.

"Pentru noi siguranta si confortul clientilor reprezinta prioritati ale businessului pe care il desfasuram. Prin tehnologia PayPass am urmarit tocmai aceste aspecte si ne bucuram ca suntem primul IFN care a implementat in Romania aceasta solutie de plata de ultima generatie. Vom mentine in continuare focusul pe inovatie in proiectele pe care urmeaza sa le dezvoltam in viitor. Vom incerca sa oferim clientilor nostri servicii si solutii de actualitate, care vor raspunde nevoilor impuse de evolutia societatii, dar care vor avea ca fundamente siguranta si confortul.” declara Olivier Floris, CEO Cetelem IFN Romania.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova, MasterCard Europe, subliniaza, de asemenea, importanta introducerii de catre Cetelem a acestui sistem de plata inovator:

"Prin decizia, fara precedent pentru Romania, de a emite doar carduri contactless sub sigla MasterCard PayPass, Cetelem plaseaza inovatia pe primul loc in strategia sa si seteaza noi standarde pe segmentul institutiilor financiare non-bancare. Aceasta premiera pune la dispozitia clientilor Cetelem o facilitate care simplifica si face platile mult mai rapide: 

tranzactionarea contactless. In doar cateva secunde, printr-un gest atat de simplu, ca poate intra in reflex, utilizatorii de PayPas trec de casele de marcat, in magazine, farmacii sau benzinarii, si au acces la metrou, platind direct la turnichet, fara sa mai fie nevoie de cartela. Noua functionalitate de plata contactless duce portofoliul de carduri Cetelem intr-o noua era tehnologica si depinde numai de noi sa profitam de avantajele pe care aceasta ni le ofera.

Portofoliul de carduri emise al companiei Cetelem IFN a ajuns, in 2013, la peste 350.000 de unitati, ceea ce o pozitioneaza pe locul al doilea in randul jucatorilor din piata emitentilor de carduri de credit din Romania. Prin parteneriate cu retele de magazine de retail din tara, compania a lansat pana in prezent 8 programe co-branded. Prin acest numar record de astfel de carduri ofera clientilor pe langa un credit permanent, flexibilitate si multe beneficii in magazine.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: