Topul bancilor din Romania cu cea mai buna reputatie

Data publicarii: 03-12-2013 | Finante-Banci

ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD Societe Generale conduc in topul bancilor care se bucura de cea mai buna reputatie in Romania, conform unui studiu realizat de GfK.

"In opinia romanilor, banca cu cea mai buna reputatie trebuie sa fie orientata catre oameni, foarte preocupata de satisfactia clientilor si condusa de principii precum onestitatea, transparenta, etica si responsabilitatea”, se arata in comunicatul GfK.

Conform sursei citate, ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD Societe Generale sunt totodata si principala banca pentru 60% din populatia urbana bancarizata.

"Orientarea catre oameni se refera la faptul ca o institutie financiar-bancara gestioneaza corect interesele tuturor partilor implicate - de la angajati pana la clientii bancii. Aceasta caracteristica este intarita si de asteptarea romanilor ca o banca sa urmareasca satisfactia clientilor si construirea unor relatii de incredere, nu doar propriile interese comerciale. Principii de guvernanta ca onestitate, transparenta, etica, responsabilitate sunt si ele pe lista de caracteristici dorite de romani de la o banca cu reputatie buna”, se mentioneza in comunicat.

Scorul de reputatie se construieste pe 7 piloni: familiaritate, managementul calitatii, calitatea produselor si a serviciilor, performanta financiara, calitatea de bun angajator, responsabilitate sociala si atasament emotional. 

Integral in Capital.ro