Nextebank si-a injumatatit reteaua dupa ce a inchis 23 de sucursale

Data publicarii: 04-12-2013 | Finante-Banci

Consiliul de Administratie al Nextebank, banca pentru care grupul maghiar MKB cauta cumparator de aproape doi ani, a decis la jumatatea lunii septembrie inchiderea unui numar de 23 de sucursale si a patru puncte de lucru, ceea ce inseamna practic reducerea la jumatate a retelei teritoriale, potrivit unui anunt publicat in monitorul oficial. Banca mai opereaza in prezent printr-o retea de 23 de sucursale, din care patru sunt situate in Bucuresti.

Nextebank a ramas cu doar patru unitati in capitala in conditiile in care dupa decizia din septembrie au fost inchise cinci sucursale. Banca a ramas fara prezenta teritoriala in orase precum Galati, Suceava sau Buzau dupa inchiderile de sucursale din luna septembrie. Nextebank s-ar afla aproape de vanzare in prezent dupa o tranzactie esuata in primavara anului trecut, potrivit unor surse din piata.

Cele mai mari sanse de adjudecare a bancii le are Fondul Romano-American de Investitii (FRAI), care controleaza compania de microfinantare Patria Credit. Nextebank este un jucator de talie mica, cu o cota de piata de circa 0,2%.

Sursa: ZF.ro