Primarul Sorin Oprescu aprinde vineri seara luminile de sarbatori

Data publicarii: 06-12-2013 | Actualitate

Primarul general Sorin Oprescu da vineri startul sarbatorilor de iarna, aprinzand luminile specifice acestei perioade, informeaza un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Astfel, anul acesta aproape 3 milioane de beculete de tip LED vor impodobi Bucurestiul pe un traseu de 23 de kilometri.

In alta ordine de idei, pentru al doilea an consecutiv PMB organizeaza in Piata Universitatii, pe esplanada cu statui, "Bucharest Christmas Market", desfasurat de vineri pana pe 5 ianuarie 2014.

La trgul de Craciun, intr-un decor creat de Viaceslav Vutcariov si realizat din 12 tone de cetina si 65 de casute de lemn, vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

Anul acesta organizatorii au inclus in programul targului proiectul "Craciun cu ingeri", derulat in perioada 13 - 21 decembrie. In cadrul acestui eveniment cei prezenti la targ sunt invitati intr-un decor de sarbatori pentru a realiza o fotografie care este oferita apoi sub forma unei carti postale tiparite.

"Bucharest Christmas Market" ii asteapta pe bucuresteni cu un brad inalt de 15 metri ornat cu 2.000 de beculete, dar si cu spectacole specifice sarbatorilor de iarna.

Pe scena amplasata in Piata Universitatii vor urca ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii (Maramures, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacau, Ialomita), precum si artisti renumiti de muzica populara: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocarita cu Ștefan si Horatiu Cigu, Tudor si Nicolae Furdui Iancu, etc.

Seara de 26 decembrie va fi sarbatorita cu un concert extraordinar de Craciun.

Totodata, bucurestenii vor putea participa la campania "Daruieste, fii mai bun! Și tu poti fi Mos Craciun" prin care se doreste ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate. Donatiile constand in carti si jucarii se pot face din prima zi a targului si pana pe 25 decembrie la Casa lui Mos Craciun, special amenajata in acest scop.

Nu in ultimul rand, PMB organizeaza de vineri pana duminica la Palatul Brancovenesc spectacole dedicate copiilor din centrele de plasament si scolile bucurestene. Locatia va fi decorata in asa fel incat cei mici vor intra intr-o lume de poveste. Peste 100.000 de beculete si globuri luminoase decoreaza domeniul din Mogosoaia, iar in curtea interioara a palatului a fost impodobit un brad imens.

In asteptarea lui Mos Nicolae copiii vor fi invitati de spiridusi sa participe la ateliere de creatie, vor invata sa confectioneze braduti si oameni de zapada, sa picteze globulete si clopotei, sa faca felicitari 3D. Muzica, dansul, momentele de magie, dar si cadourile Mosului nu vor lipsi de la Palatul Brancovenesc. 

Sursa: AGERPRES