BNR: Vor aparea si fuziuni in sistemul bancar

Data publicarii: 06-12-2013 | Finante-Banci

Seful Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, joi, ca in sistemul bancar romanesc vor aparea pe viitor si fuziuni, dupa ce actionarii vor intelege ca valoarea institutiilor de credit nu mai este aceea de dinaintea inceperii crizei.

"Vor aparea fuziunile, sunt convins ca da. Ce tine in loc in momentul de fata este capacitatea actionarului de a intelege ca banca lui acum nu mai valoreaza cat a valorat in 2008. Aici a fost dificultatea in a vinde bancuta acesta mica (Romanian International Bank - n.r.). Au existat o sumedenie de solicitari de a o vinde, chiar si de pe plan local. A fost o ofera foarte buna la un moment dat sa realizam o fuziune, insa au tinut sus nivelul de pret", a afirmat Cinteza.

Grupul financiar polonez Getin Holding a finalizat miercuri preluarea Romanian International Bank (RIB), devenind actionar cu drepturi depline, a anuntat Cinteza. El a mentionat ca problema RIB i-a fost adusa la cunostinta in urma cu doua luni de actionarul institutiei de credit, care a aratat ca nu mai poate sustine banca.

Integral pe InComeMagazine.ro