Presedintele sud-african, huiduit la sosirea la ceremoniile dedicate lui Nelson Mandela

Data publicarii: 10-12-2013 | International

Presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a fost huiduit marti de miile de oameni prezenti la ceremonia religioasa desfasurata in onoarea lui Nelson Mandela pe stadionul FNB din Soweto, din Johannesburg, informeaza EFE.

Zuma, care a incheiat defilarea mandatarilor sositi la ceremonia dedicata eroului luptei impotriva apartheidului, a parut contrariat la auzul fluieraturilor si huiduielilor care se auzeau din directia tribunelor.

Presedintele sud-african, care va incheia interventiile mandatarilor invitati la ceremonie, a mai fost huiduit si in momentul in care a fost prezentat, la debutul ceremoniilor, care au inceput cu o ora intarziere (ora locala 12:00, 10:00 GMT).

Actualul sef al statului, care a primit misiunea de a anunta decesul lui Mandela la sfarsitul saptamanii trecute, a primit huiduielile cu capul plecat si ascuns in spatele unor ochelari de soare cu lentile inchise la culoare, in ciuda ploii.

Zuma, presedinte al tarii si lider al Congresului National African (CNA), formatiune condusa candva de Mandela, a pierdut in ultimul an din popularitate din cauza mai multor scandaluri de coruptie.

Sursa: AGERPRES