Consiliul Concurentei analizeaza preluarea AXA Life Insurance de catre Astra Asigurari

Data publicarii: 20-12-2013 | Finante-Banci

Consiliul Concurentei (CC) analizeaza concentrarea economica prin care Astra Asigurari, liderul pietei de profil, preia controlul asupra Axa Life Insurance, subsidiara locala a grupului francez AXA, unul dintre cei mai mari jucatori internationali din domeniul asigurarilor.

"In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu regulamentul privind concentrarile economice", se arata intr-un comunicat al CC.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 45 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Potrivit Legii 21/1996, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

"Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro", se mai spune in comunicat.

La finele lunii noiembrie, AXA a anuntat ca vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, partile convenind sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei.

Tranzactia presupune preluarea a circa 38.200 de contracte, an vigoare la la finele lunii septembrie, conform asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

In primele noua luni, veniturile companiei din prime subscrise au atins 23,3 milioane de lei, de la 20,6 milioane de lei in urma cu un an.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: