Bundesbank avertizeaza: Investitiile in bitcoin sunt extrem de riscante

Data publicarii: 08-01-2014 | Finante-Banci

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, s-a alaturat avertismentelor facute de alte banci centrale mari in privinta riscurilor investitiilor in bitcoin, in contextul ingrijorarii tot mai mari a autoritatilor de reglementare din intreaga lume legata de popularitatea in crestere a monedei virtuale.

Bitcoin este o moneda extrem de speculativa din cauza volatilitatii ridicate si a felului in care a fost conceputa, a avertizat Carl-Ludwig Thiele, membru in board-ul bancii centrale, relateaza Financial Times.  "Nu exista nicio garantie din partea statelor pentru bitcoin, iar investitorii si-ar putea pierde toti banii. Bundesbank avertizeaza cu tarie in privinta acestor riscuri", a spus Thiele, intr-un articol aparut in publicatia germana Handelsblatt.

El a adaugat ca reprezentantii bancilor centrale si ai autoritatilor de reglementare din Europa discuta tot mai mult despre fenomenul bitcoin, cu toate ca eforturile lor s-au rezumat deocamdata la avertizarea oamenilor in legatura cu riscurile speculative enorme implicate de moneda virtuala.  Un purtator de cuvant al Bundesbank a declarat ca institutia impartaseste punctul de vedere exprimat de Thiele, care corespunde cu avertismentele recente ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Popularitatea bitcoin, o moneda virtuala care poate fi tranzactionata online pe portaluri specializate si care nu este controlata de vreo autoritate, a crescut in ultimul an, fapt care a atras un numar de investitori mari.  Autoritatile de reglementare sunt ingrijorate insa ca moneda ar putea fi folosita la spalarea de bani si alte activitati ilegale.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: