Lagarde: FMI isi va imbunatati estimarile privind cresterea economiei mondiale

Data publicarii: 08-01-2014 | Finante-Banci

Fondul Monetar International (FMI) intentioneaza ca in urmatoarele trei saptamani sa-si revizuiasca, in sus, estimarile privind cresterea economiei mondiale, a declarat marti directorul FMI, Christine Lagarde, transmite AFP.

Potrivit unui raport care dateaza din luna octombrie 2013, FMI estimeaza ca Produsul Intern Brut mondial va creste cu 2,9% in 2013 si cu 3,6% in 2014, cu 0,3% respectiv cu 0,2% mai putin decat estima in luna iulie 2013. 

'Ne vom revizui, in sus, estimarile privind cresterea economiei mondiale', a spus Christine Lagarde intr-o conferinta de presa la sfarsitul vizitei sale in Kenya, adaugand ca este prematur sa ofere alte detalii in acest moment. 

Imbunatatirea prognozelor FMI semnaleaza o crestere a increderii in relansarea economiei globale pe masura ce perspectivele pentru economia americana, prima economie a lumii, se imbunatatesc. In luna noiembrie 2013 rata somajului in SUA a scazut la 7% de la 7,3% in luna octombrie, iar analistii se asteapta ca aceasta tendinta sa continue si in lunile urmatoare in conditiile in care economia este pe o traiectorie de crestere sustenabila. De asemenea, Rezerva Federala americana se pregateste sa-i reduca achizitiile de obligatiuni incepand cu luna ianuarie 2014, primul pas spre eliminarea stimulentelor introduse de Ben Bernanke. 

De altfel, la finele lunii trecute, Christine Lagarde a declarat ca Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca economia SUA, prima economie a lumii, va inregistra anul viitor un ritm de crestere mai mare decat se anticipa anterior, avand in vedere cele mai recente date statistice dar si semnalele privind posibilitatea unui accord pe buget in Congres. 

In mod normal, FMI publica in luna ianuarie noile sale estimari privind evolutia economiei mondiale.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: