Manda: Vom concentra Nextebank pe companii foarte mici si mici

Data publicarii: 13-01-2014 | Finante-Banci

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administreaza fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) si Emerging Europe Accession Fund (EEAF), spune ca intentioneaza sa dezvolte Nextebank, banca achizitionata anul trecut, catre servicii de nisa, urmarind si o prezenta "semnificativa" in zona rurala.

Nextebank este una dintre cele mai mici banci din sistem, avand active sub 200 mil. euro, o retea de 20 de unitati si aproximativ 270 de angajati.

"Orice structura prea mare sau greoaie a unei institutii financiare nu ar fi fost un plus pentru noi ca investitori. Nu exista o retea foarte mare, de aceea planul nostru este sa dezvoltam banca in continuare catre servicii de nisa. Vom concentra opera-tiunile pe anumite segmente, companii foarte mici si vom extinde apoi catre companii mici. Vom urmari sa avem o prezenta semnificativa in zona mai putin bancarizata, rurala. Vom extinde produsele ofertate si in zona de creditare persoane fizice, dar vom fi foarte selectivi. Nu vom oferi spre exemplu ipotecare care presupun existenta unor surse de creditare pe termen lung", a afirmat Manda intr-un interviu acordat ZF.

Surs: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: