Cati bani iti ciupeste banca la introducerea cardului in ATM

Data publicarii: 20-01-2014 | Finante-Banci

Bancile isi intampina clientii in noul an cu aceleasi comisioane ca in 2013 . Adica mari. Cei care scot bani de la bancomat sunt cei mai efectati. Intr-un an, ei lasa bancii sute de lei fara ca macar sa stie ca institutia financiara ii "ciupeste" la cont de fiecare data cand introduc cardul in ATM, relateaza Antena3.

Romanii platesc cele mai piperate comisioane din Europa cand vine vorba de retras bani de la bancomat. De exemplu, pentru 50 de lei scosi din aparat ei lasa bancii 4,5 lei adica aproape 10 la suta!

In medie aceste comisioane sunt 0,2 la suta. Exista si un minim impus de banca, intre unu si cinci lei, la fel cum exista si banci care percep comisioane si pentru atm-urile proprii", a declarat consultantul financiar Diana Tarus.

Bancile ar putea afisa comisoanele pe ecranul bancomatului, dar prefera sa trimita  mailuri sau scrisori de informare. Sau pur si simplu sa uite de aceasta obligatie. Nu este de mirare ca plangerile vin cu zecile la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Un angajat care primeste salariul de 1.000 de lei pe card poate lasa bancii 250 de lei intr-un an. Dar bancile reusesc astfel sa prospere. In primele 9 luni ale anului trecut principalele banci din sistem au obtinut peste 2 miliarde de lei din comisioane.

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: