RADU STROE A DEMISIONAT dupa esecul misiunii de salvare

Data publicarii: 23-01-2014 | Finante-Banci

Radu Stroe si-a dat demisia din functia de ministru de Interne. Informatia a fost confirmata de vicepremierul Liviu Dragnea. Demisia lui Stroe a venit dupa o discutie avuta cu Ponta si Antonescu. Stroe intentioneaza sa sustina o conferinta de presa la ora 15:00.

iderul PNL, Crin Antonescu, a avut la Guvern o discutie cu premierul Victor Ponta, la finalul careia ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat in biroul lui Ponta. Cel mai probabil, ca urmare a discutiei avute anterior, ministrul de Interne, Radu Stroe, si-a dat demisia.

Favorit pentru sefia Internelor ar fi, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, deputatul George Scutaru, liderul deputatilor PNL.

Dupa tragicul accident de avion de luni, din Muntii Apuseni, in care si-au pierdut viata doua persoane si alte cinci au fost ranite, rand pe rand, numeroase voci au criticat extrem de dur atat "comunicarea catastrofala" a lui Radu Stroe, cat si afirmatia acestuia potrivit caruia regreta ca tragedia s-a petrecut in timpul mandatului sau. 

Intr-o interventie la Realitatea TV, insusi liderul PNL Crin Antonescu a taxat lipsa sa de reactie si a avertizat ca va propune in partid "masuri radicale". "La Guvern a fost azi evaluarea premierului, n-o discut. La partid, urmeaza in cateva zile o evaluare generala in care, evident, si aceste evenimente vor fi luate in calcul cu precadere. Ca presedinte de partid am posibilitatea sa propun Biroului Politic National retragerea unor ministri liberali din Guvern. Prin statut, BPN poate face asta. Nu fac un secret din faptul ca e foarte probabil sa fac astfel de propuneri la aceasta sedinta", a spus Antonescu.

Intrebat daca propunerile de inlocuire ar urma sa-i vizeze pe Manescu si pe Stroe, Antonescu a raspuns: "Am sa le fac atunci, veti fi la curent, dar nu le pot face la televizor, inainte de a le face in forul partidului."

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: