Noua banci in programul garantiilor de stat

Data publicarii: 28-01-2014 | Finante-Banci

Plafonul garantiilor de stat, de doua miliarde lei din cadrul Programului de Garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii a fost subscris in totalitate in prima saptamana de la inceperea inscrierilor, iar noua banci au aderat la program ca finantatori, potrivit Finantelor.

Bancile interesate sa participe ca finantator in cadrul acestui program, derulat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), au avut 15 zile la dispozitie pentru inscriere, de la 15 ianuarie. Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Romaneasca, Bancpost, BCR, Banca Comerciala Carpatica, Intesa Sanpaolo sunt cele noua banci care s-au inscris in program pana in prezent, informeaza Buna Ziua Brasov. Alocarile catre banci urmeaza sa fie facute "pro rata” astfel incat sa se incadreze in plafonul garantiilor toate institutiile de credit interesate sa participe la program, inscrise pana la 30 ianuarie.

Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, coordonat de MFP, consta in acordarea unei linii de credit in valoare maxima de cinci milioane de lei pentru o firma pe o perioada de maxim doi ani si garantarea creditului de catre stat in procent de maxim 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare. Prin acest program este facilitat accesul IMM-urilor la obtinerea de credite destinate finantarii capitalului de lucru, cu posibilitatea prelungirii pe o perioada de maxim un an, in vederea rambursarii liniei de credit.

Sursa: InComeMagazine