De 12 ani ProCredit Bank sustine agricultorii din Romania

Data publicarii: 03-02-2014 | Finante-Banci

Acum, la inceput de sezon agricol, ProCredit Bank sustine agricultorii din Romania cu o oferta avantajoasa la creditul de investitii. Clientii pot accesa in sucursalele ProCredit Bank finantari pentru cumparare terenuri agricole, constructie sau extindere ferme, achizitie echipamente sau animale.

Creditul de investitii de la ProCredit Bank este solutia care permite finantarea integrala a proiectului de investitii, intrucat banca nu solicita obligatoriu un avans de la client. Mai mult decat atat, in cadrul Programului pentru Competitivitate si Inovare in baza acordului cu Fondul European de Investitii, banca ofera finantare in conditii preferentiale, adica garantii la costuri 0 pentru sume pana la 100.000 Euro si dobanzi reduse fata de nivelul standard.

Acest credit se poate acorda pe o perioada extinsa de finantare, putand avea o maturitate de pana la 15 ani, ceea ce ofera producatorilor agricoli o flexibilitate sporita in gestionarea activitatii financiare. In acest sens, planul de rambursare este adaptat specificului activitatii, clientii putand opta pentru o perioada de gratie de pana la 12 luni si / sau pentru plata unor rate inegale, in functie de sezonalitatea afacerii.

Clientii care au un proiect de investitii cofinantat din Fonduri Europene, la ProCredit Bank beneficiaza de consultanta si finantare integrala a proiectului respectiv, dar si de dobanzi reduse si garantii europene fara costuri.

"De 12 ani ProCredit Bank sustine agricultorii din Romania cu solutii de finantare flexibile si avantajoase care sa le ofere suportul necesar in planurile de dezvoltare a afacerilor. Am acordat pana acum peste 50.000 credite agricole cu o valoare totala mai mare de 280 milioane euro si ne propunem ca si in 2014 sa ramanem una din bancile principale care investeste in agricultura romaneasca si pe care producatorii agricoli se pot baza. Avem incheiate conventii cu APIA, FGCR, FNGCIMM, si astfel, ne asiguram ca le oferim clientilor nostri o gama completa de produse de finantare si conditiile cele mai avantajoase pentru un parteneriat pe termen lung.” Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri

La sfarsitul anului 2013, banca avea un portofoliu de credite agricole in derulare in valoare de 82,8 milioane Euro, inregistrand o crestere de 20% fata de anul 2012. Din total portofoliu de credite al bancii, aproximativ 30% reprezinta credite agricole, cifre care demonstreaza implicarea ProCredit Bank in sustinerea sectorului agricol din Romania.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: