OMNIASIG Vienna Insurance Group si-a majorat capitalul social

Data publicarii: 12-02-2014 | Finante-Banci

Din data de 28 ianuarie 2014, OMNIASIG Vienna Insurance Group si-a majorat capitalul social cu 53.100.050,5 lei, ajungand astfel in prezent la un capital social in valoare de 439.645.433,5 lei. 

Aceasta majorare de capital a fost discutata si aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor ce a avut loc in data de 8 octombrie 2013. Majorarea s-a realizat prin emisiunea unui numar de 15.171.443 actiuni nominative si dematerializate noi, avand valoarea nominala de 3,5 lei fiecare.

Aceasta majorare de capital are drept scop sustinerea operatiunilor si consolidarea pozitiei companiei, subliniind si intarind, totodata, increderea pe care Vienna Insurance Group o are in OMNIASIG VIG si in strategia sa de dezvoltare. Prin aceasta actiune, grupul confirma din nou intentia sa clara de a ramane pe termen lung in Romania si evidentiaza potentialul pietei de asigurari din tara noastra. 

OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurari generale din Romania, avand un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. OMNIASIG VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii este format din aproximativ 50 de companii din 24 de tari. VIG are o experienta de 190 de ani in domeniul asigurarilor. Avand aproximativ 23.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele piete unde isi desfasoara activitatea. Grupul se bucura de o pozitionare excelenta, care ii permite sa valorifice oportunitatile de crestere pe termen lung, intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de OMNIASIG Vienna Insurance Group sunt disponibile pe www.omniasig.ro si in cadrul tuturor unitatilor teritoriale ale companiei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: