Bancile lanseaza ofertele de Sarbatori

Data publicarii: 14-11-2006
Institutiile de credit vin cu dobanzi mai mici la credite, conditii mai avantajoase la produsele "la pachet" sau tombole, titreaza Evenimentul Zilei. Bancile se intrec in aceasta perioada sa lanseze promotii la creditele destinate finantarii consumului. Tinta? Finantarea cumparaturilor facute in preajma Sarbatorilor de iarna. In aceasta perioada, numarul celor care contracteaza imprumuturi este mult mai mare decat in lunile obisnuite ale anului. Trei banci - BCR, Raiffeisen si Banca Romaneasca - au anuntat deja ofertele speciale pentru aceasta perioada. Alte institutii, printre care si BRD, se pregatesc sa o faca.

Dobanzile promotionale si tombolele sunt si in acest an carligele cu care institutiile de credit incearca sa atraga un numar mai mare de clienti. Noutatea fata de anii anteriori sunt produsele oferite la pachet: daca iei un credit mai poti obtine inca un produs al bancii, la care beneficiezi de anumite avantaje.

Dobanzi promotionale

Ofertele de Sarbatori se axeaza in principal pe reduceri de dobanzi. Raiffeisen Bank a anuntat pana in prezent cea mai mai mare reducere a dobanzii practicate la creditele de consum in cadrul promotiei lansate in preajma Sarbatorilor de iarna: de sase puncte procentuale pentru imprumuturile contractate in lei.

Dobanda nominala perceputa de banca ajunge la 9,9%, iar pe langa aceasta mai este perceput un comision unic de acordare. Creditul promotional este disponibil in magazinele partenerilor bancii din diferite domenii de activitate: hipermarketuri, retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT&C, furnizori de produse pentru casa, amenajari imobiliare si bricolaj.

Cei care vor sa faca cumparaturi din Selgros pot contracta din magazin credite la care Raiffeisen percepe o dobanda de 5% in primele cinci luni de rambursare a imprumutului.

Recent, BCR a anuntat reduceri ale dobanzii de pana la 2,1 puncte procentuale la imprumuturile de nevoi personale acordate in moneda nationala: Divers Extra BCR. Dobanzile practicate de banca au scazut la 11,4% in cazul creditelor contractate pe termen scurt, respectiv la 11,9% in cazul celor luate pe termen mediu si lung. BCR a anuntat ca oferta este valabila pana la finele lunii ianuarie 2007.

Suma maxima care poate fi imprumutata prin contractarea un credit Divers Extra BCR este de cel mult echivalentul a 10.000 de euro pe o perioada de pana la zece ani.

Bonus: produse suplimentare

Banca Romaneasca nu reduce dobanzile in perioada Sarbatorilor de iarna, ci isi momeste clientii cu produse oferite ca bonus in cazul contractarii unui credit de nevoi personale in lei. Celor care iau un astfel de imprumut pana la finele anului li se ofera si un card de credit pentru care acestia nu achita comisionul de emitere si la care nu li se percepe comision de administrare in primul an de detinere.

Linia maxima de creditare este de pana la echivalentul a 5.000 de euro. In cazul in care cardul de credit este utilizat la comercianti, banca percepe dobanda de 0% in cazul in care sumele imprumutate sunt returnate bancii in cel mult 45 de zile.

Cardul este oferit ca bonus pentru clientii care contracteaza un credit de nevoi personale: dobanda perceputa de banca este de 11,5% si poate fi imprumutata o suma echivalenta cu cel mult 10.000 de euro pe o perioada de maximum zece ani.

Carduri cu dobanda 0% pana in 2007

Cei care isi fac un card de credit Standard, cobranded cu Vodafone sau Gold la Raiffeisen Bank nu platesc dobanda la sumele cheltuite direct in magazine. Banca a inceput aceasta promotie la mijlocul lunii septembrie.

Tombola

Revelion la Viena pe banii bancii

Bancile isi ademenesc clientii prin  tombole cu premii. BCR va acorda cate un premiu pe zi in fiecare din cele 91 de zile ale ofertei promotionale la creditele de nevoi personale. Premiile sunt in valoare de 1.500 de lei.

La tragerea la sorti vor participa clientii care iau imprumuturi de cel putin 10.000 de lei. Posesorii de carduri de credit Raiffeisen pot castiga o excursie de patru persoane la Viena si 1.000 de euro.

Banca mai pune la bataie trei premii in valoare de cate 500 de euro. Participa la tombola cei care folosesc cardurile de cel putin trei ori in perioada 1 noiembrie-31 decembrie.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: