Laura Chitoiu s-a autosuspendat din functia detinuta la ASF

Data publicarii: 19-02-2014 | Finante-Banci

Laura Chitoiu, seful Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), s-a autosuspendat din functie, a declarat, marti, presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, intr-o conferinta de presa.

Laura Chitoiu, sotia ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, s-a prezentat vineri, 14 februarie, la DNA, pentru a fi audiata in dosarul ASF-Carpatica, in care este urmarita penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

La intrarea in sediul DNA, Laura Chitoiu a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Potrivit DNA, in perioada 10-16 iunie 2013, la cererea lui Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul ASF, reprezentand interesele Carpatica Asig, Laura Chitoiu a devansat interviul pentru ocuparea functiei de director general al acestei societatii de asigurari.

"Astfel, desi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, in urma demersurilor invinuitei Chitoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura ca functia de director general va fi ocupata de o anumita persoana care ii fusese indicata, Laura Chitoiu a modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe candidata nu vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al societatii de asigurari", sustin procurorii.

Conform DNA, Laura Chitoiu si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, asigurandu-i persoanei care a ocupat functia de conducere la societatea de asigurari pentru care s-a facut interventia un folos nepatrimonial, lucru de natura sa creeze o tulburare insemnata ASF, institutie care este reglementata sa vegheze asupra indeplinirii conditiilor legale de functionare de catre societatile de asigurari de pe teritoriul Romaniei, in vederea mentinerii stabilitatii pietei de asigurari.

In acest dosar mai sunt cercetati penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, si Marian Mirzac, ambii arestati preventiv, Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, si Radu Mustatea, presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: