Pozitia UNSAR vis a vis de ultimele evenimente din piata asigurarilor

Data publicarii: 20-02-2014 | Finante-Banci

Avand in vedere evenimentele recente de la nivelul industriei locale de asigurari, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania face urmatoarele precizari, din dorinta unei corecte informari a publicului si a tratarii situatiei intr-o maniera echilibrata si responsabila: 

1. Industria de asigurari din Romania este o industrie solida, guvernata de un cadru de reglementare clar si complet, aliniat normelor europene, de natura sa asigure stabilitatea pietei, identificarea eventualelor derapaje si corectarea controlata a acestora. Intreg cadrul existent promoveaza functionarea coerenta, bazata pe prudentialitate, care sa asigure stabilitatea pietei de profil, un climat concurential corect si oferirea de servicii de calitate. 

2. Pentru apararea intereselor clientilor companiilor de asigurari, la nivelul industriei exista mecanisme care functioneaza ca "plase de siguranta”, garantand protectia si respectarea drepturilor acestora in orice situatie (rezerve, marja de solvabilitate, fond de garantare etc.)

3. In acest context, eventualele derapaje punctuale de la normele si standardele de operare in domeniu - asa cum este situatia actuala - nu trebuie extrapolate, ci intelese ca fiind exceptii. 

Comunicat de presa