Sberbank a oprit creditarea catre persoanele fizice din Ucraina

Data publicarii: 24-02-2014 | Finante-Banci

Turbulentele de la Kiev au determinat banca ruseasca de stat Sberbank sa opreasca creditarea catre persoanele fizice din Ucraina, la mai putin de un an de cand a deschis 50 de sucursale in aceasta tara, a anuntat seful bancii, Herman Gref, transmite Bloomberg.

Cea mai mare banca din Rusia, care a inchis saptamana aceasta trei sucursale in centrul Kievului din cauza ciocnirilor violente care au dus la moartea a cel putin 80 de persoane, s-a confruntat cu probleme si la bancomatele pe care le detine in Ucraina, sustine Gref.

'Ne-am suspendat temporar operatiunile active. Am oprit creditarea catre persoanele fizice din Ucraina. Vom continua sa acordm imprumuturi corporatiilor care nu au probleme financiare', a declarat seful Sberbank.

Recent, Sberbank a anuntat dublarea clientilor de retail la subsidiara sa din Ucraina in 2013, la 800.000. Activele din Ucraina reprezinta mai putin de 1% din activele totale ale Sberbank, de 458 miliarde de dolari.

Sberbank isi va concentra expansiunea internationala din acest an pe Cehia si Slovacia, dar intentioneaza sa intre pe piata din Romania, a declarat luna trecuta directorul general adjunct Sergey Gorkov.

In 2012, grupul rus Sberbank a platit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac öVAG, exceptand insa subsidiara din Romania. Tot in 2012, Sberbank a achizitionat Denizbank, divizia din Turcia a bancii franco-belgiene Dexia, pentru aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro).

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: