Despagubiri OMNIASIG aferente accidentului din Muntenegru

Data publicarii: 27-02-2014 | Finante-Banci

OMNIASIG Vienna Insurance Group a luat act de finalizarea cercetarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind tragicul accident rutier produs la data de 23 iunie 2013, in Muntenegru. Reamintim faptul ca autocarul implicat in accident era asigurat de catre OMNIASIG Vienna Insurance Group (VIG), printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o polita de asigurare facultativa Casco. 

In urma accidentului din Muntenegru, compania noastra a primit pana in prezent:

• 40 avizari de dauna in baza politei RCA, avizari aferente pasagerilor autocarului si unui cetatean din Muntenegru, pentru riscurile de vatamari corporale si deces

• o avizare pentru daunele provocate amenajarilor stradale din Muntenegru

• 38 avizari de dauna in baza politei Casco, pentru riscurile de accidente persoane si deteriorarea bagajelor. 

Pentru polita RCA, actele normative in vigoare stabilesc plafonul maxim al despagubirilor ce pot fi acordate pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, la valoarea de 5 milioane de euro. Drept urmare, compania a alocat rezerva maxima de 5 milioane de euro, suma totala in care se vor incadra toate despagubirile de aceasta natura generate de respectivul eveniment. 

Intrucat sumele solicitate pana in acest moment de catre beneficiarii politei RCA sau de reprezentantii lor, depasesc limita stabilita de lege, OMNIASIG VIG face toate demersurile pentru solutionarea cat mai rapida a cererilor de despagubire. 

OMNIASIG VIG este pe deplin pregatita sa efectueze cu promptitudine plata despagubirilor cuvenite. Mentionam ca politele RCA emise de OMNIASIG VIG sunt protejate prin contracte de reasigurare incheiate cu reasiguratori de prestigiu de pe piata internationala, cu rating superior acordat de agentiile internationale specializate, ceea ce confera o siguranta deplina asiguratilor companiei noastre. De asemenea, grupul Vienna Insurance Group din care OMNIASIG face parte, are un excelent rating A+ cu perspective stabile oferit de Standard & Poor's. Acest rating confera grupului VIG, si, implicit, si companiei OMNIASIG VIG, o stabilitate si o forta financiara deosebite.

In baza politei Casco, procesul de plata a despagubirilor este in desfasurare, pentru riscul de accidente persoane si deteriorarea bagajelor. Plata despagubirii aferente autocarului avariat in accident este in curs de solutionare. Mentionam ca pentru riscul de deces, pe aceasta polita, suma asigurata per persoana este de 1.000 euro, iar pentru riscul de distrugere a bagajelor, suma asigurata per persoana este de 500 euro. 

OMNIASIG VIG isi exprima inca o data, pe aceasta cale, profundul regret pentru acest tragic accident si transmite cele mai bune ganduri victimelor si familiilor acestora. 

OMNIASIG,companie membra a Vienna Insurance Group

OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari si mai stabile companii de asigurari generale din Romania, avand un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. OMNIASIG VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. 

Capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii este format din aproximativ 50 de companii din 24 de tari. VIG are o experienta de 190 de ani in domeniul asigurarilor. Avand aproximativ 23.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele piete unde isi desfasoara activitatea. 

Grupul se bucura de o pozitionare excelenta, care ii permite sa valorifice oportunitatile de crestere pe termen lung, intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.