Allianz-Tiriac intra pe segmentul asigurarilor individuale de sanatate

Data publicarii: 27-02-2014 | Finante-Banci

Allianz-tiriac isi diversifica oferta pe segmentul asigurarilor de sanatate prin lansarea noului produs individual de asigurare de sanatate- SanaPro. Flexibilitatea, acoperirea unui numar variabil de servicii medicale, de la consultatii de specialitate, pana la spitalizare si interventii chirurgicale si accesul facil la acestea, au fost principalele atribute solicitate de aproximativ 90% dintre clientii Allianz-Tiriac in discutiile cu reprezentantii de vanzare, ce au stat la baza constructiei noului produs de asigurare ndividuala de sanatate (SanaPro). 

Din perspectiva acoperirilor, SanaPro este structurat astfel incat sa ofere mai multe variante de acoperire, oricare dintre variantele asigurarii de baza putand fi completate prin contractarea unor clauze suplimentare ce pot oferi, de exemplu, acoperire pentru spitalizare si interventii chirurgicale pentru asigurat sau pentru copiii acestuia, ori acoperire pentru o serie de investigatii cu caracter preventiv.

Costurile accesibile fac ca noul produs sa devina o optiune pentru diferite categorii de clienti. Astfel, pentru un client cu varsta intre 30-34 de ani, care alege una din acoperirile de baza, prima de asigurare trimestriala porneste de la 130 RON, ceea ce inseamna mai putin de 50 RON lunar. Daca alege sa adauge aceleiasi acoperiri de baza clauza de spitalizare si interventii chirurgicale, poate plati in plus incepand cu 160 RON trimestrial, prin urmare prima de asigurare trimestriala totala (acoperirea de baza si clauza de spitalizare si interventii chirurgicale) porneste de la 290 RON trimestrial (ceea ce inseamna mai putin de 100 RON lunar). 

”Am dorit sa venim pe piata cu un produs care sa fie accesibil mai multor categorii de clienti, un produs flexibil, modular, ce poate fi usor personalizat in functie de nevoile proprii ale fiecarui client si de bugetul disponibil”, explica Virgil Ichim, Director Divizia Asigurari Viata si Sanatate in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari. 

Clientii SanaPro au acces la nivel national la o retea de peste 400 de clinici partenere, aflata in permanenta dezvoltare si atent monitorizata in privinta serviciilor oferite. Accesul la serviciile medicale oferite de clinicile partenere se face cu usurinta, prin Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate, costurile serviciilor medicale decontandu-se direct in reteaua partenerilor medicali Allianz-tiriac pana la limita maxima de acoperire. In cazul in care clientul apeleaza la un furnizor de servicii medicale (de stat sau privat) in afara retelei partenerilor Allianz-tiriac, rambursarea cheltuielilor se face pe baza documentelor justificative, in limita acoperirilor, conform conditiilor contractuale. 

Noul produs individual de asigurare de sanatate- SanaPro- poate fi contractat atat de persoane fizice (cu varsta de maxim 64 de ani), cat si de persoane juridice cu mai putin de 5 angajati, care doresc sa ofere produsul in cadrul pachetelor de beneficii pentru angajati. Daca produsul este contractat de angajator(asiguratul fiind angajatul), primele de asigurare sunt deductibile conform reglementarilor Codului Fiscal.