Dan Sandu se duce la Volksbank pe un post de prim-vicepresedinte

Data publicarii: 27-02-2014 | Finante-Banci

Dan Sandu, 45 de ani, bancherul care s-a ocupat in ultimii patru ani de restructurarea Nextebank (fosta MKB Rom-exterra), va ocupa o pozitie nou-creata de prim-vicepresedinte al Volksbank, banca aflata tot intr-un amplu proces de restructurare in vederea vanzarii pana cel tarziu la finalul lui 2015.

Surse bancare afima ca el va avea responsabilitati toc-mai in aceasta zona a re-asezarii Volksbank in pers-pectiva gasirii unui cum-pa-rator. Din toamna anului trecut Dan Sandu fusese considerat pe piata drept principalul candidat la func-tia de presedinte al bancii de stat CEC Bank in contextul discutiilor prelungite privind schimbarea lui Radu Ghetea. In cele din urma Sandu ajunge la Volksbank pe un post de secund al francezului Benoit Catel instalat in functia de presedinte in vara lui 2012.

Premierul Victor Ponta l-a propus pe Enache Jiru, secretar de stat in Finante, pentru conducerea CEC.

Dan Sandu a intrat in lumea bancara in 1990 la departamentul de protocol al BNR, la scurt timp dupa ce Mugur Isarescu devenise guvernator. Apoi a lucrat in directia de operatiuni de piata a bancii centrale, avansand pana in pozitia de chief dealer. In 1995 a fost recrutat de americanii de la Citi-bank care tocmai isi deschideau banca locala. In 1998 devine vicepresedinte al bancii, nivel ierarhic pe care ramane pana in 2006, cand paraseste Citi pentru a participa la proiectul de lansare de la zero a filialei portughezilor de la Millennium. Ven-rea crizei a afectat insa planul de construire a noii banci, grupul portughez fiind grav lovit chiar acasa si fortat sa vanda mai multe active, inclusiv filiala locala in schimbul ajutorului de stat.

Integral in ZF.ro